Hamme investeert 14 miljoen euro in 2008

HAMME. Op de drempel van 2008 heeft het gemeentebestuur de intentie te kennen gegeven dat het een aantal belangrijke investeringen wil door voeren. In totaal voor een bedrag van meer dan 14 miljoen euro. We zetten de belangrijkste projecten even op een rij:
Er zal een nieuwe kleuterschool in Moerzeke worden gebouwd en er komen verbouwingswerken aan dienst Burgerzaken in het gemeentehuis. De dienst verhuist naar de vroegere feestzaal op de gelijkvloerse verdieping. Op de vroegere stelplaats van De Lijn wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd en afgewerkt. In het binnengebied tussen Hospitaalstraat, Kapellestraat en Achterthof zal het park Kerckwijk worden aangelegd. Er is de snering en sloop van de vroegere gemeentelijke werkplaats in de Buntstraat.
Verder investeert de gemeente Hamme in de aanleg van nieuwe fietspaden, riolering en openbare verlichting langs de Heirbaan in Zogge en in een fietspad langs de N470  Dendermondsesteenweg.
Hamme maakt ook geld vrij voor de renovatie en herstelling van wegen, trottoirs en fietspaden over het hele grondgebied van de gemeente, de oprichting van nieuwbouw en inrichting speelterreinen voor jeugdwerking De Braak op Zogge en de opmaak van eerste ontwerp voor nieuw museum.
In het budget zijn ook verbeteringswerken aan sporthal en zwembad opgenomen, met o.m. de aanschaf van een afdekzeil. Het lijstje van investeringen wordt afgerond met de aanleg riolering in diverse wijken en verbetering van overstort in Broekstraat en de verdere ontruiming van vervallen en/of verwaarloosde grafzerken op begraafplaatsen. (R.D.)