Bibliotheek Beveren zoekt dichters

ImageBEVEREN. 2008 wordt een druk jaar voor de Beverse bibliotheek. In maart verhuist de hoofdbibliotheek naar het gloednieuwe gebouw. Een verhuis die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Niet enkel omwille van de schitterende nieuwbouw maar ook omdat lezers gedichten zullen kunnen plukken uit de Boekenboom. Hiervoor is de bibliotheel nog op zoek naar honderden gedichten van honderden verschillende jeugdschrijvers.

 

Iedereen tussen 6 en 12 jaar mag één gedicht insturen. Het verplichte thema is ‘mooi’, tevens ook een het thema van de jeugdboekenweek. Het gedicht moet in het Nederlands geschreven zijn en mag maximum 30 regels lang zijn. Er zijn 3 leeftijdscategorieën: 6 tot 8 jaar, 9 tot 10 jaar, 11 tot 12 jaar. Wie tussen 6 en 8 jaar is, kiest een mooi gedicht en maakt er een versiering bij. Wie tussen 9 en 12 jaar is, schrijft zelf een gedicht.

 

De wedstrijd loopt tot 31 januari 2008. Alle gedichten moet voor 1 februari bij de bibliotheek bezorgd zijn of verstuurd via email naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het gedicht mag ook per post verstuurd worden naar  Gedichtenwedstrijd bibliotheek, Kloosterstraat 37, 9120 Beveren. Vergeet niet naam, voornaam, adres, telefoon en mailadres, geboortedatum, school en klas op de achterkant van het blad te vermelden.

 

De beste en de bijzonderste gedichten worden in maart 2008 in de Boekenboom gehangen en de prijswinnaars worden uitgenodigd op de feestelijke inhuldiging van de nieuwe bibliotheek. Voor iedere deelnemer is een prijs voorzien. Per leeftijdscategorie kan een gezinsticket voor 4 personen naar de Efteling gewonnen worden.