Ongeval op expresweg eist tweede slachtoffer

SINT-GILLIS-WAAS. In het ziekenhuis is gisterochtend Parvis S.V.C. (44) uit Kapellen overleden. Hij was de autobestuurder van het tragische ongeval zondagavond op de expresweg in Sint-Gillis-Waas. De man blijkt nu toch de vader van de twee inzittende kinderen.

 

Tot zondagavond laat bleef de identiteit van de autobestuurder die zondagavond richting Stekene op de expresweg in Sint-Gillis-Waas met zijn auto van de weg geraakte, onzeker. Pas gisterochtend werd duidelijk dat het om Parvis S.V.C. (44) uit Kapellen ging. De man is wel degelijk de vader van de twee kinderen die ook in de auto zaten. Omdat hij nog een tweede - en andere - familienaam droeg, en met de moeder van de kinderen niet meer samenwoont, bleef het gerecht lange tijd onzeker over zijn juiste identiteit. De vader werd net als zijn dochtertje Eline(6) V.C. uit Stekene uit de wagen geslingerd. Hij stierf gisterochtend in het ziekenhuis aan de opgelopen verwondingen. Het meisje overleed bij de klap ter plaatse. Haar broertje Elan V.C. (7) uit Stekene is intussen aan de beterhand.

 

Parvis S.V.C. is een zakenman en verbonden aan een belangrijk consultant- en accountantskantoor in de Antwerpse haven. Uit onderzoek is gebleken dat de man bij het invoegen na een inhaalmanoeuvre in een gevaarlijke verkeerssituatie terechtkwam. Hij moest hard remmen voor een auto die plots veel trager voor hem reed en verloor op het natte wegdek de controle over zijn wagen. Omdat op die plaats rechts van de weg geen vangrails staan, kwam de auto enkele meters lager op een landweg terecht en werd al tollend in een weiland en gracht geslingerd. Het is niet de eerste keer dat op dit deel van de expresweg, nu omgebouwd tot E34-snelweg, auto"s met hoge snelheid van de weg raken en meters lager terechtkomen.

 

"Het is niet de bedoeling overal vangrails te plaatsen", reageert hierop verantwoordelijke Callens van de dienst Wegen en Verkeer van het Vlaamse Gewest. "Op gevaarlijke plaatsen als aan op- en afritten en in bochten worden altijd vangrails geplaatst. Maar dat is niet altijd het geval. In ieder geval niet als het om een recht stuk weg gaat." Nog volgens de verantwoordelijke van de dienst Wegen en Verkeer bieden vangrails geen absolute veiligheid. "We merken zelfs dat hoe meer wegeninfrastructuur we plaatsen, des te meer autobestuurders denken dat de weg er veel veiliger is. Maar de betonnen middenbermen die we aanlegden om te voorkomen dat wagens op het andere deel van de snelweg terechtkomen, hebben intussen bewezen dat ze bij zeer zware ongevallen niet altijd die waarborg bieden", aldus Callens.

 

De situatie op de expresweg in Sint-Gillis-Waas is niet nieuw. "Wat niet wil zeggen dat we die omstandigheden niet blijven evalueren en indien nodig maatregelen nemen, al is dat natuurlijk ook een zaak van voldoende financiële middelen." (hv)