Smullen van Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Naar aanleiding van de Week van de Smaak heeft het Stadsbestuur typische gerechten met een hedendaagse toets in de kijker gezet.  Daartoe wordt het kookboek Smullen van Sint-Niklaas gelanceerd.

 

De voorbije maanden liep de actie Laat een chef-kok uw recept bereiden!. Deze actie had tot doel typische, authentieke gerechten uit Sint-Niklaas te doen herleven. Daartoe werd een oproep gericht aan inwoners uit Sint-Niklaas en iedereen afkomstig uit de stad, om recepten in te dienen.

 

Een zeer deskundige jury boog zich de voorbije maanden over de vele inzendingen. Het resultaat van die rigoureuze selectie werd gebundeld in de fraaie brochure Smullen van Sint-Niklaas. Dit kookboek omvat 12 hoofdgerechten en 9 nagerechten.

De doelstellingen van deze brochure zijn:
- het respect voor het immaterieel erfgoed, waartoe de culinaire traditie behoort, vergroten;
- de authenticiteit en het karakter van de stad versterken voor bezoekers en inwoners;
- de lokale keuken de aandacht geven die ze terecht verdient;
- de lokale horeca aanmoedigen op hun menukaart enkele van de suggesties in deze brochure op te nemen;

 

De brochure werd verstuurd naar alle horecazaken in Sint-Niklaas en dat zijn er ongeveer 250. Alle inzenders en leden van de jury ontvingen ook reeds een exemplaar van deze brochure. Medewerkende restaurants ontvingen een voorraad die zij vrij onder hun klanten kunnen verdelen.

 

De brochure, die werd gedrukt op 2500 exemplaren, wordt verkocht aan de symbolische prijs van 1 euro/stuk en is verkrijgbaar bij de stedelijke dienst toerisme, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas alsook aan de infobalie van het stadhuis. Dit kookboek zorgt ongetwijfeld voor heel wat inspiratie met het oog op de komende eindejaarsfeesten.(fvdv)