Temsese burgemeester is popliefhebber

Image
Met John Steel en Roger Vertez
TEMSE. Dat Luc De Ryck de koersfiets altijd graag heeft gezien, is al heel lag bekend. Hij nam meerdere keren deel aan het “Kampioenschap van de burgemeesters”. Nu is het zelf rijden van wielerkoersjes wel voorbij maar op de Velle blijft in augustus de “Grote Prijs van Burgemeester Luc De Ryck”, voor elite zonder contract en beloften, nog steeds een groots gebeuren.

Maar de burgemeester heeft naast dat fietsen ook nog grote liefde voor muziek. Meer bepaald voor de popmuziek uit de jaren ’60. Het is dan ook zijn grote hobby om popconcerten van vedetten uit zijn jeugdjaren bij te wonen. Ook dit jaar heeft hij er al verscheidene aan het werk gezien: Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Cliff Richard, The Dubliners en Herman Van Veen. Volgende maand is Charles Aznavour aan de beurt.

 

Op zaterdag 17 november woonde hij in Cultuurcentrum Ter Vesten in Beveren het optreden bij van The Animals & Friends, een combinatie van twee legendarische groepen uit de jaren ’60: The Animals en The Spencer Davis Group. Beide formaties kenden wereldwijd succes.

 

Image
Luc De Ryck met Spencer Davis
Animals & Friends bestaat uit 5 klasbakken, van wie nog twee uit de originele bezetting: Spencer Davis, oprichter en koersbepaler van The Spencer Davis Group, en John Steel, drummer van The Animals. Beiden zijn intussen 66, maar dat is niet te merken aan hun swing en soul.

De groep speelde nagenoeg alle hits van The Animals (House of the rising sun, We’ve gotta get out of this place, Bring it on home to me, It’s my life, Don’t bring me down…) en The Spencer Davis Group (Keep op running, Somebody help me, When I come home, I’m a man, Gimme some lovin’…). Het 2,5 uur durende optreden kende groot succes: het publiek was in de wolken.

Na het optreden had burgemeester Luc De Ryck een ontmoeting met beide jeugdhelden. Weer een muzikale ervaring rijker! (fvdv)