Afbraakwerken in Nieuwstraat

SINT-NIKLAAS. In het gedeelte van de Nieuwstraat, gelegen tussen de Hoveniersstraat en de Baron Dhanisstraat, starten vandaag werken voor de afbraak van een woning, gevolgd door nieuwbouw. Het betreft het pand met huisnummer 135. De afbraakwerken zullen tot woensdag 28 november duren en uitgevoerd worden tussen 7 en 17 uur. Daarna beginnen de funderingswerken, tot vrijdag 7 december. Heel deze periode (23 november – 7 december) wordt de straat afgesloten voor autoverkeer, elke werkdag van 7 tot 17 uur. Fietsers en voetgangers krijgen steeds vrije doorgang.

 

Op maandag 10 december gaan de bouwwerken verder voor een periode van vier maanden. In deze periode zal het geregeld gebeuren dat er ter hoogte van de bouwwerf vrachtwagens materialen moeten lossen tussen 9 en 11 uur. Wanneer deze vrachtwagens aan de werf staan zal de straat telkens voor korte tijd opnieuw afgesloten worden voor het autoverkeer.

 

Bewoners en leerlingen of personeel van de Broederschool mogen, indien nodig, een eindje de Nieuwstraat in tegenrichting inrijden vanaf de Hoveniersstraat, op de dagen dat de straat afgesloten is.