Bouw Ibishotel gestart

SINT-NIKLAAS. Op woensdag 21 november gingen aan de hoek Hemelaerstraat/Onze-Lieve-Vrouwstraat de voorbereidende werken van start voor de bouw van een Ibis hotel. Met de aannemer werd volgende planning afgesproken, steeds onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

21 november – 28 november: egaliseren van het bouwterrein.
3 december – 21 december (bouwverlof): funderingswerken.
7 januari – 20 januari: grondwerken, graven van de kelder.
21 januari – begin maart: gieten van de vloerplaat en constructie van de kelder.
begin maart – juli 2008 (bouwverlof): volledige opbouw van het hotel.
begin augustus 2008 – maart 2009: afwerking van het gebouw.

 

De verkeershinder zal tijdens de werken beperkt blijven. Wel is het noodzakelijk om vanaf 7 januari tot begin maart 2008 in het begin van de Hemelaerstraat parkeerverbod in te voeren, langs de straatkant die tegenover de werf ligt. Dit omdat er langs de straatkant, palend aan de werf, regelmatig vrachtwagens zullen staan.

Ook zal in de periode van begin maart tot juli 2008 de Hemelaerstraat gedurende één dag per week afgesloten worden voor het autoverkeer omdat er een betonpomp op de rijbaan zal staan. Fietsers en voetgangers krijgen steeds vrije doorgang.

 

In de afwerkingsfase (begin augustus 2008 tot maart 2009) wordt opnieuw parkeerverbod ingevoerd langs de straatkant tegenover de werf, omdat er dan opnieuw vrachtwagens naast de werf gaan parkeren.