Oude bibmaterialen gezocht

BEVEREN. De kogel is door de kerk: de bibliotheek verhuist in februari 2008 naar het nieuwe bibliotheekgebouw en zal vanaf zaterdag 8 maart toegankelijk zijn voor het publiek. In het feestweekend van 8 en 9 maart 2008 wordt een lenersfeest georganiseerd en zullen er diverse activiteiten doorgaan. Onder andere een tentoonstelling Van Nut en Vermaak tot nu.

 

De bibliotheek van Beveren bestaat al sinds 1875. “De 24ste December van ’t zelfde jaar was het leesgezelschap Nut en Vermaak als een frisch-levend kindje in de Beverensche wereld komen opduiken” (citaat uit een tekst, gedrukt in 1909 en vermoedelijk geschreven door Justijn Verhaert). Deze allereerste bibliotheek was in een herberg gevestigd en de negen stichtende leden investeerden elk 10 franken in de werking van het leesgenootschap.

 

De tentoonstelling Van Nut en Vermaak tot nu onthuld nog meer weetjes over de geschiedenis van de bibliotheek. Om de tentoonstelling zo volledig mogelijk te maken, is de bibliotheek op zoek naar  archiefstukken van de bibliotheek van vroeger, volgestempelde lenerskaarten, fotomateriaal, penningen, oude herinneringen allerhande,...  Heeft u nog dergelijk materiaal en bent u bereid om die uit te lenen voor de tentoonstelling? Neem dan contact op met de bibliotheek of het gemeentearchief Beveren voor verdere afspraken. We verwachten uw seintje ten laatste op 10 januari 2008.