Drie zwaargewonden bij kettingbotsing E17

KRUIBEKE. Een kop-staartbotsing waarbij drie vrachtwagens, een bestelwagen en enkele personenwagens betrokken waren, veroorzaakte gisteravond chaos op de E17 in Kruibeke. Drie mensen liepen zware verwondingen op, drie anderen werden lichtgewond.

Om 19u50 knalde een vrachtwagen achteraan in op een bestelwagen. De 23-jarige bestuurder had de file voor hem niet opgemerkt en reed in op de staart van de file. Auto's en trucks werden door de klap naar voren gekatapulteerd. De chauffeur van de bestelwagen liep zeer zware verwondingen op en verkeerde gisteravond laat nog in levensgevaar. In een Fiat, die door de klap tussen twee voertuigen geklemd werd, raakten twee mensen gekneld. Ook zij liepen levensgevaarlijke verwondingen op.

 

Door de ravage in het barslechte weer zat de autosnelweg op slag over de drie rijstroken en de pechstrook dicht in de richting van Antwerpen. Er ontstond meteen een kilometerslange file. Aan de overzijde van de snelweg, richting Gent, vormde zich binnen de kortste keren een al bijna even lange kijkfile. Het duurde tot na 21 uur voordat die begon op te lossen. In de richting Antwerpen stond op dat moment nog alles geblokkeerd. Heel wat automobilisten zaten hopeloos vast.

 

Ook voor de hulpdiensten was het geen sinecure om de plaats van het ongeval te bereiken. Toch kwamen ziekenwagens van Sint-Niklaas, Kruibeke, Temse en Beveren snel ter plaatse. De mugdienst van het AZ Nikolaas uit Sint-Niklaas bracht de zwaargewonde chauffeur van de bestelwagen naar het Middelheimziekenhuis in Antwerpen. Twee andere slachtoffers met ernstige verwondingen werden naar het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas gebracht. Voor drie mensen met lichtere verwondingen, kon naar verluidt verzorging volstaan.

 

Over de exacte oorzaak van het ongeval bestond gisteravond nog geen duidelijkheid. Een deskundige, die door het parket ter plaatse gestuurd werd, onderzoekt nu hoe de vrachtwagen op de bestelwagen is ingereden. (HV)