Spannende strijd bij verkiezing Prins Carnaval Temse

Image
Marcel Philippaert als prinscarnaval in 1978, met zijn eredames Monique Van Wauwe en Marleen De Bauw
TEMSE. Op zaterdag 17 november vindt in café De Sportvrienden (Gasthuisstraat) de verkiezing plaats van de prinscarnaval van Temse 2008. De verkiezing wordt een editie zonder voorgaande. Voor het eerst zijn er immers twee ijzersterke kandidaten, die bovendien aan elkaar gewaagd zijn. Het wordt dan ook een bijzonder spannende aangelegenheid.

 

Marcel Philippaert was de eerste prinscarnaval van Temse. Hij was toen 50 en een paar jaar tevoren gestopt als zelfstandig bakker. Marcel Philippaert is alomgekend als een volkse figuur, een gezonde mengeling van Pallieter en Uilenspiegel. Dertig jaar na zijn eerste titel van prins doet hij opnieuw een gooi naar het carnavaleske vorstendom. Op 16 februari wordt hij 80, een week later viert Temse carnaval. Een 80-jarige prinscarnaval, nog in de fleur van zijn leven: het zou een unicum zijn in de carnavalgeschiedenis. Maar hij heeft een belangrijke tegenkandidaat: Diego De Groep. Deze 36-jarige technicus mengt zich voor het eerst in het carnavalgebeuren. Hij is stichter-voorzitter van de vzw Ambiance Events, een organisatie die extra impulsen wil geven aan het ontspanningsleven in Temse. Gevestigd in danscafé ’t Vermoeden op de Markt, beschikt hij over een ruime achterban. Hij is niet alleen een uitstekend technicus, ook een voortreffelijk organisator.

 

Alle carnavaleske sympathisanten worden verwacht in café De Sportvrienden, Gasthuisstraat 35, Temse. Aanvang: 21 u. Toegang: €3.