Scholen onderscheiden voor milieuzorg

WAASLAND. Op 8 november reikte Vlaams minister Hilde Crevits het derde MOS-logo uit aan 68 basisscholen. 24 Scholen ontvingen voor de eerste maal een MOS-LOGO. Uit onze regio behoren volgende scholen tot de laureaten: de Vrije Lagere School Hollebeek uit Temse, de Freinetschool De Kolibrie uit Tielrode, Basisschool De Ritsheuvel (Berkenboom) en Stedelijke Basisschool Gavertje Vier uit Belsele, Gemeentelijke Basisschool uit Eksaarde, Vrije Basisschool Bengel en Vrije Basisschool Bengele Zelebaan uit Lokeren en de Gemeentelijke Lagere School De Zandloper uit Sint-Pauwels.

 

Deze scholen werken al 3 jaar rond Milieuzorg op school (MOS). Kinderen werken samen met hun leerkrachten een aantal acties uit om de school milieuvriendelijker te maken, om de afvalberg te verkleinen, aandacht te hebben voor een lager energieverbruik, te voet of met de fiets op schooluitstap te gaan enz.

 

Het is erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd gemotiveerd worden om bewust om te gaan met het milieu. Eenmaal ze deze gevoeligheid ontwikkeld hebben, nemen ze deze mee voor de rest van hun leven. Het aantal gelauwerde MOS-scholen blijft jaarlijks stijgen. Al meer dan 60% van de Vlaamse en Brusselse scholen maken deel uit van het MOS-project. Dit is een groot succes.