Seniorenweek wil drempels verlagen

SINT-NIKLAAS. De Wase hoofdstad doet voor de eerste keer mee aan de Seniorenweek, een Vlaams initiatief. "We hopen dat voor Sint-Niklase senioren daarmee een aantal deuren opengaat", zegt seniorenconsulente Klaartje Coupé. De Seniorenweek loopt van 19 tot 25 november. In werkgroepen wordt ondertussen een nieuw beleidsplan voorbereid. "Sint-Niklaas telt ongeveer 13.000 senioren, mensen van 60 jaar en ouder", vertelt Coupé. "We willen aantonen dat dit een omvangrijke en diverse groep Sint-Niklazenaren is. Onze Seniorenweek speelt daarop in. We hebben oog zowel voor sport als voor festiviteiten. Ook grootouders krijgen aandacht. We geven senioren een opstapje om makkelijker naar schouwburg of verenigingsleven te trekken. In het nieuwe seniorenbeleidsplan komt dat ook aan bod."

 

Op manifestaties, in musea en schouwburgen kent men geregeld een speciale seniorenkorting toe. "Maar veel te weinig mensen hebben daar weet van. Het is mijn ervaring dat informatiedoorstroming naar senioren een pijnpunt vormt", vertelt Coupé. "Naar aanleiding van de Seniorenweek 2007 trachten we met onze brochure een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Apotheose wordt in ieder geval het volksbal."

 

Een greep uit de Seniorenweek 2007: open atelier, dag van de buurthuisjes op maandag 19 november. Seniorenacademie, voordracht, natuurwandeling, bibliotheek op dinsdag 20 november. Mercatormuseum, workshop voorlezen op woensdag 21 november. Kap- en verzorgingssalon, schouwburg, Senior Indoor De Klavers op donderdag 22 november. Volksspelen, film op vrijdag 23 november. Museum, schilderen, culinaire fietstocht Parcours Patat op zaterdag 24 november. Martin Heylen over Siberië in de bibliotheek en Seniorenbal in de Stadszalen op zondag 25 november. (HV)