Will Ferdy verovert Tielrode

Image
V.l.n.r. ongeacht de rij: Gustaaf Goossens, Roger Troubleyn, Jos Van Lysebetten, Maria Van Hoeck, burgemeester Luc De Ryck, Rik De Backer, Will Ferdy, Hugo Maes, Ilse Van Brussel, Frieda Goossens, Daniel Noens en Carlos Van Daele
TIELRODE. De harmonie St.-Cecilia uit Tielrode heeft zondag eens te meer een gouden bladzijde toegevoegd aan haar rijke 195-jarige geschiedenis. Zij had de eerder dit jaar 80 geworden Will Ferdy op de affiche gezet en dat bleek een voltreffer. Het Gildenhuis zat voor de gelegenheid afgeladen vol. Begeleid door de harmonie, zorgde de zanger voor een onvergetelijke namiddag.

De zanger werd vooraf op het oud-gemeentehuis ontvangen. Burgemeester Luc De Ryck doorliep zijn palmares, prees hem voor z’n ongewone veelzijdigheid als zanger, acteur, cabaretier, dichter, schrijver, componist, imitator… Hij vatte het leven en werk van de artiest als volgt samen: je neemt een heel eigen plaats in in de geschiedenis én de legende van de Vlaamse muziek- en showwereld. Je werk behoort tot het collectieve geheugen van Vlaanderen. De zanger werd met Temsese en vooral Tielrodese souvenirs bedacht.

 

De harmonie St.-Cecilia o.l.v. Frans Lauwers nam het eerste deel van het concert voor haar rekening. Het tweede deel zette zij in met een medley van Will Ferdy-nummers. Daarna begeleidde zij de artiest bij 6 van z’n grootste successen, waaronder Christine en Belijdenis. De tand des tijds heeft blijkbaar geen vat op de zanger want hij schitterde als in zijn beste jaren. De staande ovatie verplichtte hem tot een bisnummer.