Expo caravans Constructam in Temse

TEMSE. Caravans Constructam waren jarenlang een begrip in Europa. Zij werden in Temse vervaardigd en maakten onlosmakelijk deel uit van het sociaal-economisch weefsel van de gemeente. Van start gegaan in 1947, werd de onderneming in 1982, na 35 bestaansjaren, stopgezet. Maar de caravans van Constructam leven verder. In Nederland werd in 2003 een vereniging van (trotse) eigenaars opgericht. Al in april 2003 pleisterden de leden 4 dagen in het Waasland, waarbij hun bezoek aan Temse het hoogtepunt vormde. Zij stelden toen hun caravans tentoon op de Markt en het bestuur werd officieel op het gemeentehuis ontvangen.


Volgende wordt het initiatief hernomen. Van vrijdag 25 april tot zondag 4 mei 2008 pleistert de club in het Waasland (Stekene) en opnieuw is een bezoek aan het ‘moederhuis’ Temse gepland. Op zondagnamiddag 27 april zullen de leden hun caravans tentoonstellen op de Wilfordkaai. Er wordt een bijzonder moment voorzien voor de huldiging van de eigenaars-zaakvoerders, die nog steeds in leven zijn: de gebroeders Theo (°1918) en Lucien Van der Herten (°1927). Mét het gemeentebestuur hopen zij op grote belangstelling. In het bijzonder hopen zij heel wat oud-werknemers van het bedrijf te mogen ontmoeten: dié kunnen heel wat informatie verstrekken omtrent de totstandkoming en de evolutie van de wagens.


Op vrijdag 26 oktober waren de clubverantwoordelijken Peter Oey en Richard Amersfoort te gast in AC De Zaat, waar zij de organisatie en het programma bespraken met burgemeester Luc De Ryck.

Info: www.constructamcaravanclub.com