Boetes voor foutparkeerders gehalveerd

ZWIJNDRECHT.  De Zwijndrechtenaren vinden dat de boetes voor foutparkeren de pan uit swingen. Een foutparkeerder betaalt 60 euro bij de eerste overtreding, 250 euro bij de volgende. Het schepencollege heeft oren naar de klachten en besliste de tweede boete te verlagen tot 100 euro.

Op veel plaatsen in de gemeente is het niet eenvoudig om parkeerplaatsen te vinden en volgens buurtbewoners volstaan door de gemeente aangereikte oplossingen niet. De beschikbare gemeentelijke parkeerplaatsen op wandelafstand zijn redelijk ver en de zijstraten waar parkeren zonder schijf mag, staan altijd vol.

 

Nog volgens de buurtbewoners is het parkeerprobleem ontstaan bij de komst van tram 3. Het ongenoegen heeft intussen wel al gehoor gekregen bij het gemeentebestuur. Na de vraag van de SP.A-fractie om het systeem van de boetes opnieuw te bekijken, is beslist om de tweede (en eventueel volgende boetes tijdens hetzelfde jaar) terug te schroeven naar 100 euro. “De aanpassing van het politiereglement moet wel nog voorgelegd worden op de commissie voor politie en veiligheid. Als daarna de gemeenteraad akkoord gaat met de aanpassing, wordt de nieuwe regeling van kracht", zegt burgemeester Willy Minnebo.

 

"In de loop van volgend jaar zal de gemeente ook een mobiliteitsplan uitwerken. Dan zal bekeken worden of het ter beschikking stellen van bewonerskaarten mogelijk is. We denken er ook aan om zones met betaald parkeren in te voeren, maar dan krijg je de eerste 15 minuten wel gratis", besluit Minnebo. (HV)