Viering O.L.V van de fietsers

Image
de grot van Onze Lieve Vrouw van de fietsers met truienkast
KLEIN-SINAAI. In Klein-Sinaai wil het sportcomité en de priester een oude traditie opnieuw in ere herstellen en opnieuw starten met een fietsenwijding.  De viering van Onze Lieve Vrouw van de fietsers vindt plaats op zondag 18 november om 15 uur aan de grot van Onze Lieve Vrouw van de fietsers aan de kerk in Klein-Sinaai. In de kast naast de grot (zie foto) prijken verschillende wielertruien, oa de de wereldkampioenentrui van Bart Wellens. Op de viering van 18 november wordt de collectie uitgebreid met de wielertruien van Erwin Vervecken, Peter Van Peteghem en wereldkampioen Patrick Meerschaert, die de viering zal bijwonen.

De grot van Onze Lieve Vrouw van de fietsers aan de kerk in Klein-Sinaai is een Vlaamse tak van het Franse Notre-Dame des cycliste in la bastide d’Armagnac, sinds 1959 uitgegroeid tot het heiligdom van alle fietsers. De Vlaamse grot werd in december 1996 ingehuldigd in het bijzijn van Tom Steels die zijn trui schonk waarmee hij dat jaar de Omloop Het Volk won.Theo Verschueren schonk zijn trui van Europees Kampioen Derny.

De organisatoren hopen dat de fietswijding (opnieuw) uitgroeit tot een jaarlijks weerkerende traditie voor alle wielerliefhebbers. Dit jaar zullen er totaal meer dan 1000 wijdingen gebeuren. Wie er op 18 november niet bij kan zijn maar z’n/haar fiets toch wil laten wijden, kan contact opnemen met Jacques Van Daele op 09/346.98.54.