Milieuvriendelijk en veilig naar school

STEKENE. Basisscholen Tuimelaar, De Molenberg en 3 Beuken werken mee aan het verkeersproject ‘milieuvriendelijk en veilig’ naar school. Het is de bedoeling om met dit project jongeren aan te moedigen om te voet of per fiets, al dan niet via fietspooling, naar school te komen.

Ook het gebruik van middelen om veiliger naar school te rijden, zoals fietshelmen en fluovestjes wordt gestimuleerd. Het project wil ook de ouders sensibiliseren. Teveel auto’s aan de schoolpoort zorgt voor verkeerschaos. Ouders worden aangemoedigd om hun kinderen niet ter hoogte van de schoolpoort af te zetten maar in de schoolomgeving.

 

In de schoolomgeving worden 4 'Suske en Wiske - borden' aangebracht die over verkeersveiligheid gaan.  Dezelfde borden zijn ook in de klassen te vinden.  Het is de bedoeling dat de leerlingen van de school zoveel mogelijk puzzelstukken verzamelen zodat op 1 week tijd alle puzzels kunnen gevormd worden. De puzzelstukken worden uitgedeeld door de stadswachten en medewerkers van de gemeentelijke dienst veiligheid & mobiliteit.  Hoe veiliger en milieuvriendelijker de jongeren naar school komen, hoe meer puzzelstukken ze krijgen.

 

In de week van 15 oktober 2007 komt de school 3 Beuken aan bod, de andere scholen kwamen reeds aan bord in de week van 1 oktober en 17 september 2007.