Minder Hinder Award voor begeleiding rioleringsproject Nieuwkerken

ImageSINT-NIKLAAS. Eind september reikte Aquafin nv de eerste Minder Hinder Award uit aan de firma Wegebo. Het gaat om een onderscheiding aan de aannemer die het afgelopen jaar het meest omgevingsvriendelijk tewerk ging op werven van de Vlaamse rioolwaterzuiveraar. Samen met de Minder Hinder Award werd ook een certificaat uitgereikt aan de buurt die zich het meest actief en constructief toonde tijdens de uitvoering van rioleringswerken. Dit certificaat ging naar het buurtcomité van Nieuwkerken, dat de grote werken in de dorpskern mee begeleidde.

Aquafin prijst de medewerking en de creativiteit van de bewoners en de plaatselijke handelaars. De uitdaging was niet gering. Gedurende zestien maanden waren de twee hoofdstraten van het dorp afgesloten voor doorgaand verkeer. Samen met de stad Sint-Niklaas legde Aquafin er nieuwe collectoren aan over een totale lengte van goed 6 kilometer. Het intensief overleg met de buurtbewoners tijdens de wekelijkse werfvergaderingen wordt door Aquafin vermeld als één van de sterke punten van de samenwerking.

Aquafin wijst tenslotte ook op de sturende en coördinerende rol van Oswald Opgenhaffen, namens de dorpsraad, van Marc Goossens van de plaatselijke AD Delhaize en van Helena Van Landeghem, die in de Nieuwkerkenstraat een bloemenzaak heeft.

Burgemeester Freddy Willockx en schepen voor openbare werken Gaspard Van Peteghem feliciteren de buurtbewoners met het behaalde certificaat. De erkenning is meer dan terecht. Ze wijzen er uitdrukkelijk op dat de rol van de buurtbewoners cruciaal was voor de begeleiding van een project, dat niet alleen gezorgd heeft voor waterzuivering van honderden woningen, maar dat ook de dorpskern vernieuwd heeft en tegelijk verkeersveiliger gemaakt.