Temse plaatst opnieuw bladkorven

TEMSE. Wat in 2004 startte als proefproject lijkt stilaan uit te groeien tot een jaarlijkse traditie: de bladkorven. In de loop van de eerste week van oktober verschijnen opnieuw een 100-tal bladkorven in het straatbeeld van Temse. “Het is de bedoeling dat de inwoners de afgevallen bladeren die in hun voortuin neerdwarrelen, afkomstig van gemeentelijke bomen, in deze korven deponeren.  Dit gaf de afgelopen jaren over het algemeen een positief resultaat. Desondanks is het spijtig te moeten vaststellen dat er ook misbruik gemaakt werd van deze bladkorven. Niet alleen bladeren, maar ook snoeihout, snoeistengels van klimop tot zelfs huishoudelijk afval werd hierin teruggevonden. Voor de herfst van 2007 zijn er een 100 tal plaatsen vastgelegd, verdeelt over het grondgebied van Groot-Temse. Eén ding mag de bevolking niet vergeten: bij misbruik wordt de bladkorf verwijderd. Aan iedere korf zal nog een infoblad vastgemaakt worden, om nogmaals aan te geven wat erin mag.”, aldus schepen Hugo Maes.

De  bladkorven  worden éénmaal in de week door de groendienst opgehaald en weggebracht naar een compostinstallatie om te verwerken.
Afgevallen bladeren kan je natuurlijk ook in de tuin composteren en heel wat mensen doen dit al. Bladgrond - in de volksmond - is een goede grondverbeteraar. De compostmeesters en de gemeentelijke groendienst geven tijdens de kantooruren graag informatie op het telefoonnummer 03/710.12.37 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..