106 deelnemers voor eerste editie Temse loopt (naar) de marathon

Image
De 106 deelnemers aan de start, met vooraan de gangmakers-met-lint voor de gezamenlijke loop tijdens de eerste 800 m Jean-Pierre Smet (in Romeins gala-marathonlopersuniform) en Jan Osselaer, en gehurkt: sportfunctionaris Erik Vermeulen en burgemeester Luc De Ryck
TEMSE. Op zondag 23 september vond de eerste editie plaats van Temses nieuwste evenement Temse loopt naar de marathon, een over 5 jaar gespreid project. In 2007-2008 worden 5 of 10 km gelopen, in 2009-2010 21 km, vanaf 2011 de marathon (42 km). De organisatie (gemeentelijke Sportdienst) is een vervolg op de eerder bijzonder geslaagde initiatieven Start to run en Keep on Running. Niet minder dan 106 lopers meldden zich onder een stralende zomerzon aan AC De Zaat. Na de briefing door eerste sportfunctionaris Erik Vermeulen gaf burgemeester Luc De Ryck het startschot. Via een lussensysteem liepen de deelnemers hun afstand op De Zaat, met als bevoorradingspost en aankomst ’t Kompas, het gloednieuwe clublokaal van de Koninklijke Temse Watersportvereniging. Het Olympische motto Deelnemen is belangrijker dan winnen werd gehuldigd, vandaar dat zonder rugnummers werd gelopen en er ook geen klassement werd opgemaakt. Alle deelnemers vielen in de prijzen. Tien extra prijzen werden via een tombola-onder-de-deelnemers verloot.

Speciaal t.g.v. de loop werden de deuren van AC De Zaat voor het publiek opengesteld. Er werden ruim 300 bezoekers geteld.