Stralende Roxy opent nieuw theaterseizoen met “Seizoenen om te zoenen”

ImageTEMSE. Op vrijdagavond 21 september liep de bovenzaal van de vernieuwde Roxy vol voor de opening van het cultureel seizoen. De Roxy is een juweeltje geworden. Ben Meersman en PubliGerti zorgden werkelijk voor een (place)pièce unique. Het rijke aanbod van muziek- en theatervoorstellingen vervolledigen het plaatje. Roxy is een waardig trefpunt voor podiumkunsten en dito liefhebbers. Fiere schepen van cultuur Annemie Blommaert vond deze feestelijke opening  was dan ook het uitverkoren moment om de eerste Temsese kunst- en poëziekalender “Seizoenen om te zoenen”en de dichters aan het publiek voor te stellen. De uitverkorenen waren Tonny Peirsman, Anne Smet, Marion Oprel, Dianne Delbar, Glenn Fellows, Nelly Vereecken, Herwig Borghraef en Sien Steels. De Academie voor Muziek, Woord en Dans nam de presentatie van de de gedichten voor haar rekening o.l.v. Annelies De Wolf.

De bekroonde gedichten werden geïllustreerd door de Gemeentelijke Academie en Vaktekenschool. De klas van meester Gino Dobbelaer liet zich inspireren door Temse in oude postkaarten. De illustrators van dienst waren Imke Pots, Jeroen Vertonhgen,Lenya Van Laeken, Pieter De Nert, Sophie Peelman, Tom De Malsche, Toon De Bruyker, Laura De Wilde, Blomme Molenstra, Laura Clarysse, Lore Baeck,De cover nam Gino Dobbelaer zel voor zijn rekening. De kalender is er één geworden om te hebben, te houden en te koesteren.

De kalender wordt te koop aangeboden voor de prijs van € 10.00 in de BIB, Toerische Dienst De Watermolen, het Gemeentemuseum, AC De Zaat, de Standaardboekhandel (Kouterstraat)en Techniek en Kunst(Pastoor Boelstraat)