Uitbundige hulde voor Merho in stripgemeente Temse

Image
V.l.n.r. de bellemannen Gerard Vercauteren en Guy Vandendriessche (Isegem), burgemeester Luc De Ryck, Merho, Spirit-voorzitter Raoul De Graeve, Willy Dupon (voorzitter Europese Snorrenclub Antwerpen) en Annick Rooms
TEMSE. De viering van de 30ste verjaardag van Kiekeboe op zaterdag 8 september was een hoogdag voor Merho én voor stripgemeente Temse. Op de signeersessie in de bib was het een uur lang filevorming: vanuit Nederland en alle windstreken van Vlaanderen waren de fans opgedaagd om één strip te kunnen laten handtekenen. In aanwezigheid van 150 belangstellenden werd later op de avond de tentoonstelling ’30 jaar Kiekeboe/30 jaar auto’s in Kiekeboe’ geopend, wat gepaard ging met meerdere initiatieven. Burgemeester Luc De Ryck huldigde Merho, Raoul De Graeve stelde Spirit’s luxe-editie voor van Bij Verdiensten (met Temse op de cover), belleman Gerard Vercauteren werd aangesteld tot ‘de snor van Temse’ en de bakkers Chris D’haen (Steendorp) en Geert Anné (Tielrode) werden bekroond in de snorren-bakkerswedstrijd. In zijn wederwoord dankte Merho voor de warme hulde.

Merho tekent ook de volgende Kerst/Nieuwjaarskaart voor Temse. Zij wordt officieel voorgesteld tijdens de opening van de expo ‘De strip in de platenindustrie’ op vrijdag 30 november (20 u., Gemeentemuseum), ook een coproductie Spirit - Gemeentebestuur.

De expo in de Dacca Loft (Kasteelstraat 74) is vrij toegankelijk tot zondag 7 oktober: elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., zondag ook van 10 tot 12 u.