In het gemeenschapsonderwijs is iedereen VIP

VLAANDEREN. Bij het openen van de schoolpoorten op maandag 3 september gonst het in alle GO!-scholen van de activiteit. Deze keer gaat het echter om meer dan de gewone bedrijvigheid aan het begin van een nieuw schooljaar. Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap geeft die dag immers het startschot voor de concrete invulling van de informatiecampagne die begin 2007 werd uitgewerkt. Alle GO!-scholen zetten hun beste beentje voor om de VIP-boodschap bekend te maken bij leerlingen en ouders, alle schoolmedewerkers en de brede publieke opinie.

Basis van de campagne is de filosofie dat elke leerling en medewerker een persoonlijke en intensieve, zeg maar VIP-benadering, verdient. De slogan "In het GO! is iedereen een VIP" is meer dan zomaar een mooi klinkende slagzin. "VIP" staat voor Veelzijdige Intelligente Persoonlijkheid, maar bijvoorbeeld ook voor Verantwoordelijke Integere Ploegspeler of voor Vindingrijk Iemand met Potentieel. Kortom, iedereen in het GO! krijgt de kans om zich maximaal te ontplooien, helemaal volgens zijn eigen talenten, ambities en interesses.

In onze regio worden de VIP-aktiviteiten in Beveren en Temse concreet ingevuld. Basisschool De Bever en KA Sportschool Waasland uit Beveren werken samen voor de feestelijke start van het schooljaar. Na de introductie door de directies is er voor de leerlingen van het lager en de 1ste graad middelbaar een aerobicmoment, in de namiddag gevolgd door spelopdrachten voor de basisschool; het resultaat wordt een puzzel met het nieuwe sportlogo van de klas en het GO! Nadat alle leerlingen samen de GO!-ballonnen hebben opgelaten, keren ze terug naar huis met leuke geschenken in de boekentas.

Basisschool De Vierklaver uit Temse zet op 3 september voor de eerste keer de herschilderde schoolbus in.