Geen water en elektriciteit voor schippers

TEMSE. Schippers of eigenaars van plezierboten die in de nieuwe jachthaven van Temse aanmeren, moeten het stellen zonder elektriciteits- en watertoevoer. De nutsmaatschappijen hebben hun werk nog niet uitgevoerd.
Het gemeentebestuur erkent het probleem en gaat daarom dra onderhandelen met de elektriciteits- en waterleveranciers en met de Vlaamse overheid. Ook de Temsese Watersportvereniging, die de aanlegsteiger in concessie gebruikt, wordt betrokken bij de gesprekken. Daarin wordt beslist wie opdraait voor de kosten. Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) wijst erop dat het waterseizoen in oktober afloopt. Hij belooft een oplossing tegen het nieuwe seizoen.

Bijkomend probleem is dat er in Temse momenteel geen openbare slipway is. Dat is een plaats waar auto's tot aan het water kunnen rijden om een boot te water te laten. De slipway naast de Temsebrug is afgesloten en uitwijken naar de infrastructuur op De Zaat is onmogelijk. Dat ponton wordt door de Vlaamse overheid verhuurd aan de Temsese watersportclub. Eigenaars van plezierboten moeten contact opnemen met de club als ze op de Schelde willen, en betalen voor de tewaterlating. Volgens burgemeester De Ryck is de slipway aan de brug slechts tijdelijk onbeschikbaar voor de bouw van de tweede Temsebrug. De aanlegsteiger op De Zaat voorlopig gratis maken kan niet, aldus De Ryck, omdat de watersportclub betaalt voor de infrastructuur. De burgervader stuurt de watersporters door naar Steendorp, Bornem, Tielrode en Hamme. (HV)