Erkenning van storm als ramp in onderzoek

BEVEREN. Op 16 juli hing een zware storm over gans Vlaanderen. Beveren, Melsele en Kallo werden enorm zwaar getroffen. Momenteel onderzoekt provinciegouverneur André Denys of de storm als ramp erkend kan worden. Deze erkenning zou betekenen dat getroffen inwoners een vergoeding kunnen bekomen van het rampenfonds. Inwoners, die schade hebben  geleden, kunnen eerst en vooral hun verzekeringsagent contacteren om via de brandverzekering de schade te dekken. In afwachting van een eventuele bijkomende vergoeding via het rampenfonds kunnen getroffen inwoners hun naam en coördinaten achterlaten op de informatiedienst van de gemeente Beveren. De informatiedienst is bereikbaar op het telefoonnummer 03/750.15.80 of op het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bij erkenning zal de gemeente de getroffenen contacteren. De nodige aanvraagformulieren en bijhorende handleiding is te downloaden op www.beveren.be.
Landbouwers die schade hebben aan hun gewassen kunnen contact opnemen met de dienst sociale & economische zaken op het telefoonnummer 03/750.16.70. De schattingscommissie start binnenkort een grondig onderzoek.

Momenteel loopt nog steeds de vergoedingsprocedure voor de erkende storm van 18 januari 2007. Slachtoffers van die storm hebben nog tijd tot 31 augustus om hun dossier in te dienen bij de Provinciegouverneur. Voorlopig voldeden een dertigtal getroffenen van die storm aan de basisvoorwaarden voor het indienen van een dossier.