Kamiel Spiessens in uniek stripverhaal over brandpreventie

SINT-NIKLAAS. Vzw Pinocchio, de organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren met brandwonden in België en het stedelijke brandweerkorps van Sint-Niklaas hebben de handen in elkaar geslagen om de belangrijke boodschap van brandpreventie op een toegankelijke manier aan te brengen bij jongeren. Ze geven samen een stripverhaal uit met BV Kamiel Spiessens als centrale figuur. In zijn onnavolgbare stijl laat Kamiel zijn licht schijnen op tal van risico's van brandgevaar en op de mogelijkheden om brand te voorkomen.

De strip 'Kamiel in vuur en vlam' wordt gratis verspreid op een nieuw topevenement in Sint-Niklaas. Het betreft de brandweerdag 'Fire-fest' op zondag 23 september 2007 op het recreatiedomein De Ster. Deze spannende actie- en demonstratiedag rond de werking van de brandweer richt zich tot het grote publiek. Diverse brandweerkorpsen en Defensie verlenen hun medewerking. De opbrengst van de dag is bestemd voor de werking van vzw Pinocchio. Na 'Fire-fest' wordt de strip - op aanvraag - ter beschikking gesteld van scholen. Eregaste op dit evenement is HKH prinses Astrid.

De week voor 'Fire-fest', van vrijdag 14 tot zaterdag 22 september, loopt in het Waasland Shopping Center een veiligheidsweek, waarbij de aandacht van de bezoekers wordt gevraagd voor brandveiligheid en tevens promotie wordt gemaakt voor de strip 'Kamiel in vuur en vlam' en voor 'Fire-fest'. (RD)