Bruno Stevenheydens (VB) neemt deel aan federale verkiezingen

BEVEREN. De partijraad van het Vlaams Belang heeft Bruno Stevenheydens (fractievoorzitter in de gemeenteraad van Beveren en provincieraad Oost-Vlaanderen) aangeduid om op een verkiesbare plaats deel te nemen aan de federale verkiezingen van 10 juni. Bruno Stevenheydens kandideert op de Oost-Vlaamse Kamerlijst op de 4de plaats van de effectieve lijst en op de 1ste opvolgersplaats.

Sinds de fusie van Beveren in 1977 heeft onze gemeente geen vertegenwoordiger gehad in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Logisch is dat niet gezien de uitgestrektheid van onze gemeente en de belangrijke problemen en uitdagingen waarmee onze gemeente geconfronteerd wordt.

 

De voorbije jaren heeft Bruno Stevenheydens als universitair medewerker in het Vlaams parlement al heel wat ervaring kunnen opdoen die hij graag wil aanwenden in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Een belangrijk aandachtspunt is ondermeer de mobiliteitsproblematiek in de Waaslandhaven waarvan de spoorinfrastructuur een federale bevoegdheid is. Andere bekommeringen zijn een rechtvaardige onteigeningswetgeving, het pensioenbeleid en de forse verhoging van de minimumpensioenen. Tenslotte wil Bruno zich als licentiaat criminologie mee inzetten voor het verwezenlijken van een jeugdsanctierecht en een kordaat justitiebeleid. Momenteel worden een aantal ernstige misdrijven nog steeds ongestraft gelaten. Veiligheid en justitie blijven voor het Vlaams Belang zeer belangrijke aandachtspunten.