Buurtbewoners twijfelen aan herinrichting N485

HAASDONK. De N485, de verbindingsbaan tussen Beveren en de E17, zal de komende jaren ingrijpend veranderen. Een belangrijk stukje van die weg ligt in het centrum van Haasdonk waar twee scholen gevestigd zijn. Deze week werd het ontwerp voor de herinrichting voorgesteld aan de buurtbewoners. Het aandachtige publiek formuleerde heel wat opmerkingen. Grote afwezige op de hoorzitting was een vertegenwoordiger van het Vlaams Gewest. De weg is immers eigendom van het Gewest. De gemeente probeert de eisen van de Beverenaars te verdedigen.

De buurtbewoners kregen gisteren te horen dat heel het stuk van aan de Poerdam tot aan het kruispunt van de Van Doornyckstraat met de Bergstraat zone30 wordt. Binnen dat gebied zijn twee scholen gevestigd, De Wollewei en de Zeppelin.

Sommige buurtbewoners vrezen daardoor wel nog langere files, maar dat argument werd door de ontwerper van tafel geveegd.

De weg wordt zes meter breed en er komt langs elke kant een voetpad van anderhalve meter. Tot groot ongenoegen van de omwonenden is er voor een fietspad geen plaats. De gemeente zal wel proberen om aan de Zuidkant van de Zeppelin een fietspad te trekken om uit te komen in de Van Doornyckstraat en op die manier de hoek voor een groot stuk af te snijden.

Ook komt er wisselend verkeer in de Zandstraat omdat er een versmalling wordt aangebracht. Verkeer dat naar Beveren moet zal daar voorrang krijgen. De omwonenden vrezen nog langere files.

Andere bedenkingen waren dat er niet genoeg parkeerplaats is en dat het sluipverkeer in de centrumstraten van Haasdonk niet zal afnemen. De gemeenteraad beloofde rekening te houden met de opmerkingen en die waar mogelijk te verdedigen tegenover het Vlaams Gewest. (HetVolk)