Bouwmaatschappij Temse cre?ert een doorbraak

TEMSE. Bij de aanstelling van Koen De Clercq (CD&V) tot voorzitter van de Bouwmaatschappij van Temse, verklaarde die in zijn beleidsnota dat sociale projecten binnen priv?verkavelingen in de toekomst mogelijk moesten zijn. Hij is amper 3 maand aan de slag en er is al een doorbaakproject gecr?eerd. In de priv?verkaveling ?Clivia?, gelegen aan de N16, gaat de bouwmaatschappij van Temse 49 appartementen inplanten.  Dit moet ten goede komen aan de hele leefgemeenschap in deze buurt.  Een sociale mix wordt hier gerealiseerd.  De 49 woongelegenheden aan de Cliviawijk zullen allen beschikken over ??n of twee slaapkamers.  Zo zal de langste wachtlijst een heel pak slinken.

Buiten dit project zijn er nog een aantal projecten lopende.  Zo is er in het kader van ?aankoop goede woningen? dat door de vlaamse overheid wordt gesteund, overgegaan tot de aankoop van 6 appartementen uit de priv? aan de Piet Nutenlaan.
In de Weelstraat in Tielrode is gestart met de bouw van nog eens 3 ??ngezinswoningen.  Dan zijn er ook nog de projecten aan de Boodtstraat van 11 appartementen waarvoor eertsdaags een bouwvergunning wordt afgeleverd, en op 2 locaties in de Scheldestraat wordt later dit jaar nog gestart met de bouw van appartementen.  De 8 appartementen aan de Clemens De Landtsheerlaan worden eerstdaags opgeleverd. 

De hoop dat de kerkfabriek van H.Hart ooit zal meestappen in de verkoop van hun gronden voor een sociaal doeleinde lijkt verder af dan ooit.  Voorzitter De Clercq bood de verontschuldigingen aan voor de wansmakelijke uitlatingen van de voormalige voorzitter aan het adres van de kerkfabriek.  ?Ik hoopte op het gezond verstand en de sociale reflex van de kerkfabriek, maar tevergeefs.  Het is een gemiste kans voor de kerkfabriek, maar blijkbaar dringt dit bij sommige leden niet door.?, aldus de voorzitter.

Voorzitter Koen De Clercq is terecht fier op het team van medewerkers onder leiding van directeur Etienne Audenaert, die dagelijks in de weer zijn om al deze projecten een slaagkans te geven.
?Tijdens de realisatie van al deze projecten zullen we de kaap van de 1000 huurwoningen in Groot-Temse overschrijden.  Een bewijs dat er dynamiek in deze organisatie zit?, aldus een fiere voorzitter De Clercq. (fvdv)