Vlaams Belang voert aktie aan ACV-kantoor

Image
VB-aktie aan het ACV-kantoor in Beveren
BEVEREN. Dinsdagmorgen hebben een aantal kandidaten en medewerkers van het Vlaams Belang actie gevoerd aan het ACV-kantoor in de Ciamberlanidreef. Na 8 oktober werden immers verschillende VB-kandidaten zowel door het ABVV maar vnl. door het ACV uit de vakbond gezet.

"Het ACV heeft verschillende pogingen gedaan om vakbondsleden die de moed hadden gehad om bij de verkiezingen op een lijst van Vlaams Belang te staan, onder druk te zetten om het Vlaams Belang te verloochenen. Aangezien dat niet lukte werden de verschillende kandidaten uitgesloten. Op de gemeenteraad van februari heb ik CD&V- burgemeester Van de Vijver opgeroepen om mee te protesteren tegen deze heksenjacht aangezien Andre Buyl, een van onze gemeenteraadsleden, uitgesloten werd uit de vakbond. Zonder resultaat!", aldus Bruno Stevenheydens van het Vlaams Belang.

 

VB had z'n tijdstip goed gekozen. Dinsdag is marktdag in Beveren. Er was dan ook heel wat volk op de been op en rond de markt. Op een anderhalf uur tijd werden zowel tijdens de actie als nadien op de markt 1000 protestbrieven verspreid. (RD)