Politie Beveren start met fietsbrigades

BEVEREN. De lokale politie van Beveren stuurt na de zomervakantie fietsende agenten op pad. Het project moet nog worden uitgewerkt, maar de doelstelling is duidelijk: agenten op twee wielen zijn vlotter aanspreekbaar voor de burgers dan wanneer ze met een auto rondrijden.

Dat maakte korpschef Leo Mares bekend bij de voorstelling van de jaarevaluatie van zijn team. Daaruit blijkt dat het aantal inbraken in 2006 stabiel bleef met 127 effectieve feiten en 53 pogingen daartoe. "In deze cijfers zitten ook twintig vaststellingen in Doel, waarvan zeventien in kraakpanden", zegt commissaris Dirk Smet.

"Ook inbegrepen zijn de negentien feiten bij afvalintercommunale Ibogem, waar diefstal van metaal, grof huisvuil en ingezamelde kledij geregeld voorkomt. Acht op de tien inbraken vonden beneden de expresweg plaats, vooral in Melsele en Beveren."

Het aantal dossiers rond drugs zakte spectaculair van 218 naar 114. De politie maakt de kanttekening dat ze noodgedwongen minder aandacht schonk aan dit thema. Onder meer door de inzet van patrouilles in Doel waren er minder agenten beschikbaar om het fenomeen te bestrijden.

Daarnaast is dancing Creamm, vroeger een afterpartyclub met een slechte reputatie, omgevormd tot een gewone nachtdiscotheek. Drugs komen er nog steeds voor, maar in mindere mate.

Op het vlak van verkeer wordt dit jaar de controle op vrachtwagens in dorpskernen verscherpt via vijftig repressieve controles dit jaar. Bij files op de E17 blijft de politie postvatten op het kruispunt van de Willem Van Doornyck- met de Bankstraat in Haasdonk om erop toe te zien dat vrachtwagenbestuurders richting De Ster rijden en niet door het dorp. (HetVolk)