Granny Sitting Beveren viert haar 2000ste prestatie

BEVEREN. De ouderengezelschapsdienst Beveren presteerde in maart haar 2000ste werkingsuur. De dienst werd in 2004 gestart en is een samenwerkingsverband tussen PWA, Gezinsbond, gemeentebestuur en OCMW. De bedoeling van de dienst voor de Beverse bevolking is dubbel: enerzijds moeten mantelzorgers de kans krijgen om de zware zorglast van hun familielid even van zich af te leggen zodat ze op adem kunnen komen. Al was het maar voor een ontspannend fietstochtje of om eens relax te gaan winkelen. Anderzijds biedt de dienst gezelschap voor bejaarden die ge?soleerd leven en nauwelijks nog bezoek krijgen, zowel thuis als in een rusthuis.
De ?granny-sitters? zijn zowel PWA-ers als Gezinsbondsvrijwilligers. Ale oppassers kregeneen aangepaste opleiding en liepen stage in het OCMW rusthuis De Notelaar. 

De dienst ouderengezelschapsdienst in een notedop:

Wat kan ?
Een kaartje leggen, samen naar de markt gaan, voorlezen, ?
Wat kan niet ?
Poetsen, lichaamsverzorging, koken e.d.. Het is een zeer bewuste keuze om geen taken uit te voeren die normaliter worden uitgevoerd door gespecialiseerde organisaties in de thuiszorg. We beperken ons tot gezelschap houden op elk moment van de dag. Indien noodzakelijk is het zelfs mogelijk dat een oppasser blijft overnachten bij de bejaarde.
Wat kost het ?
? Dagtarief (8u ? 24u)  3 ? / uur
? Nacht (na 24u)  3,5 ? / uur
? Overnachting  9 ? / nacht
Van middernacht tot na het ontbijt, minstens voorafgegaan door een minimumprestatie
? Minimumprestatie = 2 uur
? Feestdagen: dubbel tarief
Daarenboven betalen de ingeschreven gebruikers 1,2 ? per prestatie voor verzekering en administratiekosten.

Meer weten?
Wie interesse heeft kan contact opnemen met het PWA van Beveren,
Stationsstraat 58 bus 1-2
03/750.97.17