De Klinge krijgt woonwagenterrein

SINT-GILLIS-WAAS. In De Klinge verblijft al enkele jaren een familie die opteert om te wonen in woonwagens. Woonwagenbewoners leven in familieverband op een woonwagenterrein. Deze woonvorm is een deel van de levenswijze en cultuur van deze bevolking.

Leven in een woonwagen wordt door de Vlaamse Overheid erkend als een volwaardige vorm van wonen. Deze vorm van wonen moet dan wel gebeuren op een residentieel woonwagenterrein, m.a.w. een terrein dat hiervoor wordt ingericht door een openbaar bestuur of door een priv?-persoon. Binnen onze gemeente werd echter nog nooit eerder werk gemaakt van de aanleg van een residentieel woonwagenterrein. 

Het gemeentebestuur heeft beslist om op middellange termijn samen met de andere lokale partners (OCMW en Gewestelijke Maatschappij voor volkswoningen), waarmee wordt samengewerkt op het domein van wonen, een permanent residentieel woonwagenterrein met een heel bescheiden omvang op te richten in Sint-Gillis-Waas, Sint-Pauwels, Meerdonk of De Klinge.

Om een tijdelijke oplossing te bieden aan de woonproblematiek van de familie in De Klinge wordt een gedeelte van het terrein aan de Koningshoeveweg, dat het gemeentebestuur zelf in gebruik heeft, ingericht als woonwagenpark. Met de betrokken familie werd, mits betaling van de vastgestelde vergoeding, een gebruiksovereenkomst afgesloten voor zeven woonwagens of caravans.