Beveren mode trendsetter

ImageBEVEREN. Zondagnamiddag trok het shopping weekend in Beveren een massa bezoekers. De kijklustigen konden in de winkelstraten, op de Grote Markt en op satellietpodia kennis maken met de nieuwste modetrends uit de verschillende modewinkels. De damesmode die geshowd werd was subtiel, vlot en jong. De kleuren waren vrij sober.

Wij zagen veel linnen voor de lente. Voor de zomer wordt het vaak ?Lilly white?, een soort gebroken wit. Er was ook allerlei grijs en beige. Dit werd aangevuld met schoenen en accessoires in brons, zilver en goud. Het ballerina schoentje is weer in. Nog weinig blote buiken, maar wel tuniekjes, kleedjes en veel zwierige rokken. In een uitvoering met meerdere laagjes voor de jongste dames. Voor de heren is het kostuum terug. Licht getailleerd met een smalle broek. Vaak in pastelkeuren: lichtblauw, zachtgeel, lichtgroen. Ook zagen we de Navy-look en schoenen met vierkante punt  Bij de communicantjes was er vooral belangstelling voor de klassieke outfit in ecru of wit, met hier en daar een frivole noot.

 

"In Beveren zijn er zeer veel modezaken op loopafstand van elkaar. Van budget vriendelijk tot heel chique. Er is zoveel aanbod dat kiezen hier makkelijker is.", zegt Paul Claes, woordvoerder van Aangenaam Winkelen Beveren, "En men wordt hier nog meestal geholpen door de eigenaar/eigenares zelf. Beveren is niet voor niets, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen". (MB)