Oproep om bloed te geven werd massaal opgevolgd

VRASENE. Op maandag 15 januari kwamen 60 bloedgevers afgezakt naar de refter van de gemeentelijke school aan de Nieuwe Baan in Vrasene. Dit zijn 17 bloedgevers meer dan tijdens de afname van oktober 2006. Toen waren er slechts 43 bloedgevers waarvan 1 ? 2 nieuwe. Nu werden er 12 nieuwe bloedgevers geteld. Hiermee werd een eind gemaakt aan de dalende trend die vanaf januari 2006 aanhield. Onder impuls van Mevrouw Waterschoot van Markant Vrasene werden er op broodzakken en op leuke bierkaartjes in het totaal 1100 zelfklevers geplakt met vermelding van het tijdstip van bloedgeven. Tevens zorgde het Bloedtransfusiecentrum Oost-Vlaanderen samen met Rode Kruis Beveren voor de aanmaak van 700 flyers. Deze folder met info over de bloedafname en de eerste hulpcursus werd onder andere in de scholen van Vrasene verdeeld.

In de nabije toekomst gaan er bloedinzameling door in Melsele, in de Zaal De Kadans en dit op maandag 22 januari en op woensdag 31 januari telkens van 17.30 u tot 20 u.
In Beveren gaan de inzamelingen begin februari door.

De volgende inzameling in Vrasene (op 16 april) zal niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens de inzameling voor volwassenen zullen de kinderen, alhoewel ze niet mogen bloedgeven, toch mogen proeven van het idee hoe het is om ?n keertje bloed te geven. Jeugd Rode Kruis Beveren zal er immers uitpakken met het ?prikpakket? voor kinderen.

Meer info over bloedgeven in Vrasene bij Mevrouw Waterschoot (tel. 03 775 40 98) of bij
het Bloedtransfusiecentrum Oost-Vlaanderen (09 244 56 56) of www.rodekruis.be.