Eric De Keyzer verkozen tot OCMW-voorzitter

SINT-GILLIS-WAAS. De OCMW-raad kwam voor het eerst bijeen in zijn nieuwe samenstelling. CD&V-er Eric De Keyzer (55) uit De Klinge werd opnieuw verkozen tot voorzitter.

In het vast bureau -het schepencollege van het OCMW- zetelt De Keyzer samen met Guido Sertijn, Willy Lauwers en Lucie De Munck. In het comit? Sociale Dienst, dat zich bekommert om de financieel en sociaal zwakkeren en de politieke vluchtelingen van de gemeente, zetelen De Keyzer, Andr? Merckx, Rita Van Remoortere en Benny Westerlinck. Er werd ook een comit? Instellingen en Diensten samengesteld, waarin alle problemen van het woon- en zorgcentrum De Kroon en van de serviceflats Kamerwijk behandeld worden. Daarin zitten De Keyzer, Van Remoortere, Andr? Van Buynder en Evy Huyghe.

De OCMW-voorzitter wordt ook als volwaardig schepen opgenomen in het schepencollege en zal van daaruit vooral toezien op het sociale beleid, met inbegrip van wonen en werken op de gemeente. Daardoor telt het schepencollege nu zes in plaats van vijf leden. De Keyzer zal ten slotte ook zes jaar zetelen als gemeenteraadslid, iets wat hij in de vorige legislatuur niet deed. (HetVolk)