CD&V en VLD zetten coalitie verder in Temse

TEMSE. In Temse zetten CD&V en VLD hun coalitie, gestart in 1983, verder. CD&V won 3 zetels (van 9 naar 12), VLD verloor 3 zetels (van 8 naar 5). Met hun 17 zetels op 29 handhaven zij hun royale meerderheid van de lopende legislatuur. Burgemeester Luc De Ryck boekte een spectaculair persoonlijk succes en behaalde 3.567 voorkeurstemmen. Daarmee verpulvert hij een historisch record in Temse en blijft hij uiteraard burgemeester.

Nog op de avond van de verkiezingen ondertekenden de verkozenen van CD&V en VLD de voordrachtakte. VLD-lijsttrekker Marc Cordeel blijft eerste schepen. Door de zetelverschuiving zijn er wel enkele belangrijke wijzigingen. CD&V versterkt zijn meerderheid in het schepencollege: het krijgt de burgemeester, 5 schepenen en de voorzitter van de Bouwmaatschappij.

De VLD heeft ??n schepen en de voorzitter van het OCMW. Deze laatste wordt ook opgenomen in het schepencollege. De VLD bekomt het voorzitterschap van de gemeenteraad. Tijdens de komende weken zullen de respectievelijke partijbesturen hun mandatarissen aanduiden. (HetVolk)