Bevers schepencollege vindt onderwijs voor alle kinderen een basisrecht

BEVEREN. De beslissing van het Beverse schepencollege om niet alle schoolplichtige kinderen van asielzoekers in de Kieldrechtse scholen toe te laten, zorgt voor heel wat opschudding. Het college benadrukt dat de gemeente zowel in het verleden als in de toekomst alles deed en doet om het recht op onderwijs voor alle schoolplichtige kinderen, ongeacht hun nationaliteit of afkomst, te vrijwaren.

Volgens het gemeentebestuur kunnen de Kieldrechtse scholen de komst van 35 ? 40 anderstalige kinderen niet aan en gaf de schooldirecties de opdracht de inschrijving van deze kinderen te weigeren.
Het college laat momenteel een onderzoek voeren naar de mogelijkheden om een of andere vorm van "opvang/begeleiding" te organiseren voor de anderstalige kinderen. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

De gemeente beroept zich anderzijds op het actieplan dat eerder dit jaar werd opgesteld. Dat actieplan steunt op twee peilers: een ??nmalige mogelijkheid voor de krakers om zich legaal in orde te stellen (anders volgt uitzetting) enerzijds en anderzijds de afbraak van een behoorlijk aantal krotwoningen. ?Comfort dit plan kunnen mensen die illegaal in ons land verblijven en uitgeprocedeerde asielzoekers nooit in aanmerking komen om ?legaal? in orde te geraken met het tijdelijk bewoningsrecht in Doel.?, aldus het schepencollege in een communiqu?.