Nieuwe festivalformule Beverse Feesten kent wisselend succes

BEVEREN. De nieuwe formule van de Beverse Feesten, met een betalend muziekfestival op de parking Ter Vesten, heeft niet volledig de verwachtingen ingelost. Slechts vierhonderd toeschouwers woonden zaterdag de optredens bij. "Voor de openers Gino Scanti & band en Guido Belcanto stond zelfs maar een handvol mensen op het terrein", sakkert organisator Patrick Van Duyse.

 

Het festival op Ter Vesten, waarvoor een ticket twaalf euro aan de kassa kostte, duurde drie dagen. Het maakte deel uit van de tiendaagse feesten, met het zwaartepunt in de tent op de Markt.

"Met een opkomst van 1.500 man was de eerste avond, donderdag, wel een waar succes. Raymond van het Groenewoud sloot glansrijk af met een optreden dat tot half drie 's ochtends duurde. Duizend muziekliefhebbers kwamen de tweede avond kijken naar De Kreuners, die om middernacht het beste van zichzelf gaven. De publieke belangstelling voor de artiesten die voor De Kreuners optraden (Barbara Dex en Kate Ryan, red), was dan weer aan de lage kant. Wellicht liep iedereen toen rond op de feestmarkt."

 

Die verlichte avondfeestmarkt, met bijhorende braderie in de centrumstraten, was een schot in de roos met vijftienduizend belangstellenden. Van Duyse denkt dat het succes van dat evenement gevolgen had voor de opkomst op zaterdag. "Beveren nam duidelijk een snipperdag. Ook de voorbije jaren stelden we dit vast: Beveren komt massaal buiten op vrijdag en herstelt op zaterdag. Tussen de verschillende podia was er weinig beweging te merken. In de tent kwam de fuif traag op gang om te eindigen met 1.500 bezoekers, opmerkelijk minder dan de vorige jaren toen de fuiven op vrijdag werden georganiseerd."

 

De Beverse Feesten sloten gisteren na tien dagen af met een rommelmarkt, de olympische straat en een gar?onloop.

Berline, Eva De Roovere en Els De Schepper traden in de tent op voor een overwegend zittend publiek om het karakter van een kleinkunstavond te garanderen. Tot de topavonden behoort zeker en vast dinsdag, toen de tent op de Markt stampvol zat met tweeduizend toeschouwers voor de Sint-Niklase zangeres Sandrine en de feestband The Magical Flying Thunderbirds. (HetVolk)