Gangsters slaan gaten in de muren benzinestation

TEMSE. Drieste gangsters slaagden in de nacht van dinsdag op woensdag in een erg gewaagde inbraak in de baanwinkel van het Shell-tankstation aan de Hoogkamerstraat in Temse. Ze sloegen gaten in de muren van de shop en drongen langs een hoogspanningscabine binnen. Een kluis werd opengebroken en 2.800 euro gestolen. De dieven namen ook de voorraad sigaretten mee die pas was geleverd.

Ik werd woensdagochtend omstreeks vier uur door de politie op de hoogte gebracht van de inbraak. Toen ik hier aankwam stelde ik meteen vast dat de voorraad sigaretten werd gestolen en de dieven enorme schade aanrichtten'', vertelt de verantwoordelijke van het tankstation Tanguy Minnaert.

Een man die 's nachts post kwam leveren aan het Shell-station merkte als eerste op dat de deuren van de baanwinkel openstonden. Hij zag meteen dat er was ingebroken en waarschuwde de politie. Al erg snel werd duidelijk dat de diefstal het werk was van zware jongens.

,,We kregen professionele inbrekers over de vloer. Op drie plaatsen sloegen ze gaten in de buitenmuren. Ze trachtten eerst nog langs een raam met gewapend glas binnen te raken maar dat lukte niet. Ze spaarden daarna geen moeite om op nog twee andere plaatsen de muren te slopen'', zegt Minnaert nog.

De ravage is bijzonder groot en de dieven schrokken voor niets terug. Ze moeten vooraf de omgeving wel goed hebben verkend. De achterkant van de winkel, waar ze via een gat in de muur en de hoogspanningscabine binnendrongen, is vanop de straat nauwelijks te zien. En achter het Shell-station liggen enkel weilanden.

,,Ook de alarminstallatie wisten ze uit te schakelen. Hoe ze daar in slaagden moeten we nog uitvissen'', merkt Tanguy Minnaert nog op. Hoe groot de buit is, weet de uitbater van het tankstation nog niet precies. ,,Een grote voorraad sigaretten is alvast gestolen. Wellicht was dat het doel, net als bij zoveel andere inbraken in tankstations'', zegt hij.

Opmerkelijk is wel dat de inbraak werd gepleegd net toen een nieuwe grote voorraad sigaretten werd geleverd. Het lijkt erop dat de dieven ook daarvan goed op de hoogte waren. Ze konden verder een kluis openbreken en aan de haal gaan met 2.800 euro. Maar wellicht even groot is de schade die ze aanrichtten.

Mogelijk kwamen de dieven enkele dagen voor de kraak geregeld polshoogte nemen en waren ze zelfs klant. ,,Ik heb daar in ieder geval niets van gemerkt. Zeker weet ik dat trouwens niet. Verdachte personen zag ik alvast niet, maar wat wil je, hier komen elke dag honderden mensen langs'', besluit Tanguy Minnaert. (HetVolk)