Kleuters ?trouwen? in groep

MELSELE. In de gemeentelijke basisschool De Toren in Melsele staat deze week het thema ?trouwen? op het programma in de 3de kleuterklasjes van Juf Anniek en juf Ilse. In de klas leren de kleuters alles bespreken en regelen zodat er vrijdagnamiddag 17 februari getrouwd kan worden. Katrien Claus, schepen van burgerlijke stand, zal de koppeltjes, bruidsjongens en bruidsmeisjes verwelkomen op het gemeentehuis van Melsele.
Natuurlijk worden ook de ouders van de trouwlustigen uitgenodigd om vol trots de trouwbeloften van hun kinderen te aanhoren.
Op kinderniveau betekent dit: ?Beloven jullie steeds elkaars speelgoed op te ruimen?? of ?Beloven jullie om jullie koekjes met elkaar te delen?? of ?Beloven jullie om elkaar te helpen bij het strikken van de veters??. Na het ja-woord volgt het uitwisselen van de ringen.
Zoals het na alle feestelijke gebeurtenissen past, worden alle aanwezigen uitgenodigd in de feestzaal van de school voor een receptie, waar de nodige gelukwensen kunnen worden uitgewisseld.