Minister Peeters komt naar de Roomkouter site

STEENDPORP. Het gemeentebestuur van Temse ziet het als een triomf dat de kleiputten van de Roomkouter in Steendorp geen stort worden. Dat is dankzij de vzw Steendorp Leefruimte. Minister van Openbare Werken Kris Peeters  zorgde er uiteindelijk voor dat de beslissing viel om de kleiput op te vullen met niet-verontreinigde grond uit het Deurganckdok. Op donderdag 16 maart komt hij zelf de start geven van de werken.

Burgemeester Luc De Ryck wijst er op dat Temse de jongste jaren heel wat dossiers van historische betekenis met succes doorgedrukte. Het hoogtepunt was de herbestemming van de site 'De Zaat'. Meerdere dossiers dragen de stempel van minister Peeters, zoals de realisatie van de Duivenhoek-tunnel  in Elversele en de bouw van een tweede Scheldebrug en al wat daarbij hoort.
Luc De Ryck: ?Een derde project van uitzonderlijk niveau is zijn beslissing voor de opvulling van de Roomkouter-kleiput en het daaruit volgend landschapsherstel, is voor Steendorp een historisch keerpunt. Wij zijn Kris Peeters zeer dankbaar: eindelijk een minister van Openbare Werken die zelf visie en inzicht heeft, en meer doet dan studies laten maken en besluitloos  palaberen. Hij schrijft geschiedenis, vooral en gelukkig ook  in onze gemeente!? (fvdv)