Vlaams Belang reageert op afschaffing van brievenbussen van De Post

GROOT-BEVEREN. Vlaams belang Beveren stelt vragen naar aanleiding van het afschaffen van enkele brievenbussen van De Post en heeft ze geformuleerd als agendapunten voor de gemeenteraad van 31 januari. Fractieleider Bruno Stevenheydens trok reeds op zoek naar informatie maar werd bij De Post van het kastje naar de muur gestuurd.

Op het grondgebied van de gemeente Beveren werden in de gemeenten met postnummer 9120, volgens zijn voorlopige informatie, 3 brievenbussen door de post weggenomen. Het gaat ondermeer om de brievenbus op het Zillebeek en 2 brievenbussen in Melsele. Andere gegevens over meer brievenbussen, eventueel ook in de gemeenten met postnummer 9130, ontbreken nog. In andere gemeenten gaat het om veel meer dan 3 brievenbussen; zodat het niet onwaarschijnlijk is dat het ook in Beveren over meer gaat dan de brievenbussen in Melsele en op het Zillebeek.
De post kan hierover weinig informatie verstrekken. Zowel in het hoofdpostkantoor van St-Niklaas en Beveren was men niet goed op de hoogte van de reden en omvang van deze maatregel. Noodzakelijke informatie hierover was hen niet meegedeeld.
Het gevolg is dat deze maatregel voor onbegrip zorgt in de omgeving van de weggenomen brievenbussen. Niet alle inwoners zijn in staat om deze verplaatsing te maken, de dienstverlening naar de klanten van de post lijdt hieronder. Voor heel wat inwoners wordt de afstand naar de dichtstbijzijnde brievenbus vergroot.
Vlaams Belang wil nu antwoord op drie vragen.Op welke manier werd het college ge?nformeerd over de huidige maatregel? Gaat het akkoord met de motivering van de maatregel? Wat is de omvang van de maatregel en zijn er nog intenties dat er meer brievenbussen worden afgeschaft?
Antwoord op de gemeenteraad van dinsdagavond 20u. Iedereen kan deze zitting bijwonen. (fvdv)