Speeltuigen maken en groenonderhoud bij De Waterkant

TEMSE. In de Groep INTRO-leerwerkplaats De Waterkant in Temse krijgen momenteel zo'n 25 laaggeschoolde jongeren werkervaring op het vlak van houtbewerking, woningrenovatie, bouw, verhuizen en groenonderhoud. Zij zijn ondermeer gespecialiseerd in het vervaardigen van houten speeltuigen, zitbanken, nestkastjes enz. Overal in Groot- Temse staan de eindproducten te pronken op pleintjes en langs wandelpaden.

Projectverantwoordelijke Bart Dierickx beschrijft de werking: "Gedurende een halve dag per week krijgen de deelnemers algemene vorming. Dat gaat ondermeer over sociale zekerheid, budgetbeheer, wonen, arbeidsattitudes enzovoort. De overige dagen doen zij werkervaring op, waarbij de begeleider tussendoor uitleg geeft over veiligheid, gereedschap, planlezen, schaalberekeningen, enzovoort. De jongeren krijgen allemaal een contract van 1 jaar, met de bedoeling om daarna zelfstandig hun eigen traject te bepalen en stappen te zetten voor verdere tewerkstelling".


Het gemeentebestuur van Temse steunt de Groep Intro-werking reeds meerdere jaren. Door subsidi?ng kunnen enkele begeleiders en heel wat materiaal, vooral hout en bouwmaterialen,  betaald worden. Bovendien staat Groep INTRO in voor het onderhoud van heel wat gemeentelijke plantsoenen in Temse.


Schepen Hugo Maes onderschrijft voor 100% de doelstellingen: "Onze droom van vroeger is werkelijkheid geworden en ik ben er nog elke dag fier op dat we dit in Temse mee kunnen verwezenlijken. Met een vaderlijke blik willen we de evolutie van de leerwerkplaats verder volgen en financieel blijven ondersteunen. We geloven immers in de maatschappelijke opdracht van de leerwerkplaats!". (fvdv)