Groen! wil geen nieuwe kleuterschool in Kruibeke

KRUIBEKE. Ook Groen! Kruibeke, verzet zich tegen een nieuwe kleuterschool en wil het voorziene geld, minstens 500.000 euro, gebruiken voor de Kruibeekse jeugdverenigingen. Groen! is van mening dat de vrije keuze voor de ouders gewaarborgd is want naast de vrije basisschool biedt het Kruibeekse gemeenschapsonderwijs als pluralistische school, de vrije keuze aan. Het geboortecijfer is in de deelgemeente Kruibeke te laag om drie volwaardige basisscholen m?t kleuter- en lagere school ? in stand te houden.
Vooral de gemeenschapsschool in de Kattestraat, dreigt de dupe te worden van een nieuwe kleuterschool.   De Groen! mandatarissen zijn het eens: ?Het is toch al te gek dat een gemeenschapsschool, die volledig door de Vlaamse gemeenschap wordt gefinancierd, weggeconcurreerd wordt door een gemeenteschool, die ook volledig door de Vlaamse ?n Kruibeekse gemeenschap betaald wordt.?
Groen! Vreest dat binnen enkele jaren de kans groot is dat de gemeenschapsschool gedeeltelijk leeg zal staan.
Vlaams volksvertegenwoordiger Jos Stassen: ?De gemeente zou veel beter investeren in alle kinderen, die in Kruibeke basisschoollopen en niet alleen in de kinderen van de gemeenteschool van de deelgemeente Kruibeke. Kruibeke heeft geen nood aan een nieuwe kleuterschool, wel aan goede voorzieningen voor kinderen en jongeren, vooral voor de jeugdverenigingen en de jeugdhuizen.?
Burgemeester Denert begrijpt het protest niet goed. Hij is van oordeel dat kleuterschool ?n lagere school samen moeten zijn. Hij verwees naar Beveren waar de CD&V jaren terug, ook kleuteronderwijs in de gemeentescholen lanceerde.
Door een nieuwe kleuterschool, zal volgens de burgemeester, het onderwijslandschap niet wijzigen. Wel moeten de ouders hun keuze voor een bepaald onderwijsnet, vroeger maken. De ouders vragen naar een kleuterschool bij het gemeentelijk onderwijs.
Dat het geboortecijfer te laag is, klopt volgens Denert ook niet. ?Kruibeke groeit en er zijn meer geboorten. En een nieuwe kleuterschool voldoet aan de behoefte.? Het is geen politiek gegeven maar een pedagogisch. Voor de kinderen wordt er op onderwijsvlak niets afgenomen, integendeel er wordt m??r voor hen gedaan want er komt een school bij!
Denert hekelde ook de protestmars waarbij de kinderen worden betrokken. Het gaat alleen maar om de leerkrachten. ? Als er een plaats verloren gaat, dan moeten ze de vakbonden inschakelen?, aldus nog Antoine Denert. (fvdv)