Protest tegen oprichting gemeentelijke kleuterschool

KRUIBEKE. Op de dagorde van de gemeenteraad van 30 januari staat de oprichting van een kleuterschool behorend bij de gemeenteschool. Ze zal vanaf 1 september 2006 worden geopend op een locatie in de wijk Cauterhoek.

Om deze infrastructuur afdoende in te richten zal een ontwerper worden aangesteld die een geraamd ereloon van 25.000 euro zal ontvangen.
In Kruibeke bestaat hiertegen heel wat weerstand. Vooral vanuit de Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw en de Gemeenschapsschool komt er groot protest. Zij hebben reeds kleuterschool en vinden dat er in Kruibeke reeds voldoende zijn. De keuzevrijheid is dus passend gewaarborgd.
 De directies wijzen er op dat de deelgemeente Kruibeke reeds jaren leeft met een sluimerende schoolstrijd als gevolg van een overaanbod aan onderwijsinstellingen.  Het oprichten van een bijkomende school kan hiervoor nooit de oplossing zijn. Dit wakkert alleen de concurrentiestrijd aan.
 De Vrije school en het Gemeenschapsonderwijs wil meer netoverschrijdend samenwerken.
 De gemeenschap verwacht van haar gemeentebestuur de zorgzame aanwending van de belastinggelden.  Waarom nieuwe schoolgebouwen oprichten terwijl er nu reeds voldoende capaciteit is?
Om het proest meer kracht te geven  wordt zaterdag 28 januari van 10 tot 12u een fietsoptocht georganiseerd om deze zaak aan de kaak te stellen.
 Het wordt een tocht langsheen Kruibeekse wegen met bezoekjes aan de Burgemeester en de leden van het Schepencollege. Er wordt gestart in de Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw, Langestraat 14, en de aankomst ligt in de Gemeenschapsschool De Reynaert, Kattestraat 68.(fvdv)