OCMW Beveren investeert in zorgkwaliteit

BEVEREN. Het OCMW van Beveren investeert in zorgkwaliteit. De OCMW raad besliste om 67 speciale matrassen aan te kopen. De speciale matrassen moeten doorligwonden bij bedlegerige bewoners voorkomen en de verzorgingskosten drukken.

Om ook het comfort van de mensen die niet continu bedlegerig zijn overdag te verbeteren werden 27 relaxzetels en geriatrische zetels aangekocht. De totale kostprijs van beide investeringen bedraagt bijna 59.000 euro.

De aankopen komen er om dat bewoners in de woon- en zorgcentra worden alsmaar meer zorgbehoevendend worden. Mensen stellen een opname zo lang mogelijk uit. Op het moment dat mensen de stap zetten naar een rusthuis zijn zij in een aantal gevallen voor een groot gedeelte van de dag bedlegerig. Het probleem van hardnekkige doorligwonden is dan ook steeds acuter. Deze doorligwonden zijn heel pijnlijk en verminderen de levenskwaliteit van de bewoners aanzienlijk. In het kader van de integrale kwaliteitszorg is het doorlig- of decubituspreventiebeleid dan ook een belangrijke doelstelling voor het OCMW.