Bib zoekt boekbaby

Wat je vroeg leert, blijft je het langste bij. Wat je thuis leert, leer je voor het leven. En omdat lezen een grote rol speelt in het leerproces van kinderen, is het belangrijk dat jonge kinderen kennismaken met boeken. Daarom gaat dit najaar het pilootproject ?Boekbaby?s? van start in 10 Vlaamse bibliotheken. De bibliotheken van Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas en Stekene doen mee!

Gezinnen uit ??n van deze steden/gemeenten die een kindje kregen/krijgen in oktober, november of december 2005 krijgen een folder via het gemeentebestuur of kunnen een folder afhalen in de bibliotheek. Alle gezinnen die de antwoordkaart terugsturen, mogen in mei 2006 een feestelijk pakket met boek en boekencheque afhalen in de openbare bibliotheek. Als ouder kan je ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met de vermelding van de geboortedatum, naam en woonplaats van je nieuwe kindje.
De bibliotheek bouwt een bijzondere collectie uit voor baby?s en peuters. Verwacht je aan een VIP-onthaal!

Boekbaby?s kadert in een ruimer onderzoek dat wil nagaan hoe de leesbevordering werkt in gezinnen. Tachtig gezinnen uit de tien gemeenten zullen uiteindelijk deelnemen aan het onderzoek onder begeleiding van de universiteiten van Antwerpen en Gent. Deze gezinnen krijgen na het eerste infopakket nog twee keer een boekenpakket tijdens de eerste drie levensjaren van hun kind.

Boekbaby's is ge?nspireerd op het project Bookstart dat al meer dan 10 jaar succesvol loopt in Groot-Brittanni?. Boekbaby's is een project van Stichting Lezen in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB), Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) en Cheque-List Groep ? Sodexho.

Meer info:
Bibliotheek Beveren, Kloosterstraat 37, 9120 Beveren, tel. 03 775 79 59
Bibliotheek Lokeren, Kerkplein 3, 9160 Lokeren, tel. 09 340 50 70
Bibliotheek Sint-Niklaas, H. Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas, tel. 03 776 14 82
Bibliotheek Stekene, Stadionstraat 51, 9190 Stekene, tel. 03 779 76 71.