Dienst alimentatievorderingen (DAVO) betaalt een aantal mensen niet op tijd uit

BEVEREN. Sinds 1 oktober 2005 is de nieuwe dienst alimentatievorderingen (DAVO) van de Federale Overheidsdienst Financi?n operationeel. DAVO neemt het uitbetalen van voorschotten op het alimentatiegeld over van de OCMW?s. Bedoeling is dat DAVO voor de 15de van de maand dat geld uitbetaalt.  Op ??n week tijd hebben zich in Beveren echter zeven verontruste moeders aangemeld die deze maand nog niets ontvangen hebben.

Dikwijls gaat het om mensen die het financieel moeilijk hebben. Deze mensen kloppen nu opnieuw aan bij het OCMW. Het OCMW contacteerde de betrokken dienst in Dendermonde en Brussel. Maar veel wijzer werd ze er niet van. De vertraging bij het uitbetalen zou te wijten zijn aan computerproblemen. Beschamend waren echter de laconieke antwoorden waarvan het grofste: ?geef die mensen dan een voedselpakket?.
Luc Maes, voorzitter OCMW Beveren, reageert woendend: ?Ze missen duidelijk elke sociale inschatting van de gevolgen van de niet betaling voor mensen die het moeilijk hebben en op dit geld rekenen. Wij hebben er uiteraard niets op tegen dat de federale overheid taken overneemt van de OCMW?s maar ze moeten het dan ook goed doen. Informatief staan wij en onze cli?nten volledig in de kou en financieel worden wij uiteraard opnieuw aangesproken, zonder enige zekerheid om onze centen terug te zien. Is dit behoorlijk bestuur vanuit de federale overheid??