Geen huis-aan-huisophaling grof huisvuil vanaf 2006

TEMSE. Vanaf januari 2006 zal de gemeente Temse stoppen met de huis-aan-huisophaling van grof huisvuil en van start gaan met de gratis ophaling van groot huisvuil op afroep. Dit betekent dat een bewoner die zich van zijn grof huisvuil wil ontdoen, contact dient op te nemen met de gemeentelijke milieudienst met de vermelding welk soort grof huisvuil hij aan te bieden heeft. De milieudienst zal aan de bewoner de datum doorgeven wanneer het grof huisvuil aan zijn woning zal opgehaald worden.

Om de kost van de grof huisvuilverwerking in de hand te houden zal de aangeboden hoeveelheid groot huisvuil eveneens beperkt worden tot 5 m3 per bedieningsadres. De ophaling zal, net zoals bij de huis-aan-huisophaling, 2x per jaar plaatsvinden tijdens de maanden mei/juni en oktober/november.

De gemeente Temse wil met deze nieuwe regeling vermijden dat mensen van ver buiten Temse (provincie Antwerpen, Nederland,?) hun groot huisvuil naar Temse brachten om deze gratis en op kosten van de Temsese belastingbetaler te laten ophalen en verwerken. De laatste ophaling van grof huisvuil kostte aan de Temsenaren meer dan 50.000 Euro. De nieuwe regeling zal zich dus ook laten voelen in de portefeuille.